Alberto Gozzi
Alberto Gozzi werd geboren in Ghemme (Novara) in 1939. Zijn carrière ontwikkelde zich in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland, en hij heeft een uitgebreide ervaring opgebouwd in alle terreinen van het hotelwezen. Alberto Gozzi is hartstochtelijk geïnteresseerd in de cultuur en kunst van gastvrijheid en is betrokken bij tal van Alessi tafel en keuken-projecten. Hij coördineerde het onderzoek dat leidde tot de oprichting van de "La Cintura di Orione" en met Alberto Alessi was hij mede-auteur van het boek met dezelfde naam: "La Cintura di Orione" - Longanesi & C. - Geschiedenis, techniek en het gebruik van metalen koken recepten voor haute cuisine. Hij creëerde ook de 49 recepten voor Aldo Rossi's "La Cubica". Hij verdeelt zijn tijd tussen onderzoek, onderwijs aan de "E. Maggia " training college en bij Stresa's "Hospes" Toerisme en Hotels Studies Center, maar ook als een horeca-adviseur (Costa Crociere, Autogrill, anderen).Hij is docent aan de specialisatie studies voor leraren voor hotel management scholen, georganiseerd door het Ministerie van Onderwijs, een tutor voor de John White Corse Training Center IBA, erelid van A.I.B.E.S. [Italiaanse vereniging van bartenders en supporters], stichtend lid en voorzitter van ASS.I.D.A.R. Naast koken, waar zijn excellentie is bewezen, is hij een liefhebber van klassieke muziek, joggen en fietsen. Sinds 1993 is hij werkzaam bij Palazzo del Quirinale in Rome als hoofdinspecteur van de tafel en keuken sectoren: hij was oorspronkelijk gezocht door de toenmalige president van de Italiaanse Republiek, Oscar Luigi Scalfaro, en zijn benoeming werd opnieuw bevestigd door de nieuwe president, Carlo Azeglio Ciampi .