Pierre Hermé
Erfgenaam van vier generaties van Elzasser bakkerij en patisserie traditie, begon Pierre Herme zijn carrière op de leeftijd van 14 als leerling van Gaston Lenôtre. Beroemd in Frankrijk, Japan en de Verenigde Staten, de man die Vogue wel "de Picasso van Pastry" noemde bracht een revolutie teweeg in gebak-maken met betrekking tot smaak en moderniteit. Met "plezier als zijn enige gids", bedacht Pierre Herme een totaal oorspronkelijke wereld van smaken, gevoelens en genoegens. Met zijn originele benadering van het beroep van banketbakker, hij zorgde voor een revolutie, zelfs in de meest stevig verankerd tradities. Zo geeft hij de voorkeur discreet gebak decors en "maakt gebruik van suiker als zout, met andere woorden, als een smaakmaker voor andere tinten smaak te verhogen." Weigeren om te zitten op zijn lauweren, is hij altijd bezig met herziening van zijn eigen werk, het verkennen van nieuwe smaak gebieden en het herzien van zijn eigen recepten. Als gevolg daarvan heeft lof vaak rijkelijk op Pierre Herme, die is genoemd "gebak provocateur '(Food & Wine)," een avant-garde banketbakker en een tovenaar met smaken "(Paris-Match)," The Kitchen keizer "(New York Times) en" The King of Modern Pâtisserie "(The Guardian), samen met eer en decoraties, maar ook - nog belangrijker - de bewonderende dankbaarheid van kenners van gastronomische lekkernijen.